Sinterklaas 2019

 

Op 5 december is het pakjesavond en wordt de verjaardag van de beroemde goedheiligman Sint Nicolaas gevierd. Sinterklaas komt ook altijd een bezoekje brengen aan Heeswijk-Dinther en duikt vaak nog wel eens vaker in de buurt op, samen met zijn pieten..

De Pietenclub

Soms komt Sinterklaas na de intocht nog wel eens terug in Heeswijk-Dinther, bijvoorbeeld als hij in de museumboerderij gaat slapen of naar het Kasteel gaat. Sowieso zijn de pieten altijd nog wel een paar dagen in Heeswijk-Dinther te vinden. Houdt dus vanaf de intocht tot aan 5 december de ogen goed open, want er kan zomaar hier en daar een piet opduiken!

Deze feestelijke dagen worden door de Pietenclub georganiseerd. Dit is onderdeel van het Oranjecomité.

Sinterklaas 2019

Sinterklaasintocht Heeswijk-Dinther

“Hij komt, hij komt.” Het is bijna zover. Sinterklaas komt weer naar Nederland. Natuurlijk brengt de Goedheiligman dit jaar weer een bezoek aan Heeswijk-Dinther, samen met zijn Pieten. Dit bezoek vindt plaats op zondag 17 november.


Sinterklaas en zijn Pieten hebben dit jaar een nieuwe route en vertrekken deze zondag om 14:00 uur vanaf het kerkplein in Dinther. Vanaf daar vervolgt de Sint zijn route langs de Torenstraat, Julianastraat, Donkeren Dijk, Zijlstraat (rechtdoor), Abdijstraat en de Hoofdstraat richting het kerkplein in Heeswijk. Hier wordt de Sint feestelijk ontvangen door de kinderen van Heeswijk-Dinther.


We gaan er ook dit jaar vanuit dat er veel kinderen langs de route staan om de Sint een warm welkom te heten! Na de ontvangst op het kerkplein zijn alle kinderen welkom in het Willibrordcentrum naast de Heeswijkse kerk. Binnen is er voor iedereen de mogelijkheid om met de Sint en zijn Pieten op de foto te gaan. Daarnaast zullen de Pieten samen met de kinderen een mooi feestje bouwen.


Wij hopen jullie zondag 17 november allemaal te mogen begroeten! 


De intocht van Sinterklaas wordt mede mogelijk gemaakt door Jumbo, Ondernemersbelang HD en het Oranjecomité Heeswijk-Dinther. Voor eventuele wijzigingen in het programma kunt u de website http://www.oranjecomite-heeswijkdinther.nl of de Facebookpagina van het Oranjecomité raadplegen.


Wanneer noodzakelijk, beroept de organisatie zich op het recht om van de geplande route af te wijken.
Oranjecomité

Heeswijk-Dinther


     www.oranjecomite-heeswijkdinther.nl

webmaster MV 2019