Sinterklaas

Op 5 december is het pakjesavond en wordt de verjaardag van de beroemde goedheiligman Sint Nicolaas gevierd. Sinterklaas komt ook altijd een bezoekje brengen aan Heeswijk-Dinther en duikt vaak nog wel eens vaker in de buurt op, samen met zijn pieten..

De intocht

 

Vindt dit jaar plaats op Zondag 19 November. Hij vertrekt dit jaar

vanuit de kerk in Dinther om 14.00u. Om dan rond de klok van 15.00u aan te komen bij het Willebrord centum. De intocht wordt gevolgd door een woordje van een vertegenwoordiger van B&W, het Oranjecomité en Sinterklaas. Daarna hebben alle kinderen nog de mogelijkheid om met de Sint en zijn Pieten te dansen en te zingen en natuurlijk nog op de foto te gaan. En dan komen voor de meesten de zenuwen pas echt, want wat zou er allemaal in de schoen komen..? 

De Pietenclub

Soms komt Sinterklaas na de intocht nog wel eens terug in Heeswijk-Dinther, bijvoorbeeld als hij in de museumboerderij gaat slapen of naar het Kasteel gaat. Sowieso zijn de pieten altijd nog wel een paar dagen in Heeswijk-Dinther te vinden. Houdt dus vanaf de intocht tot aan 5 december de ogen goed open, want er kan zomaar hier en daar een piet opduiken!

Deze feestelijke dagen worden door de Pietenclub georganiseerd. Dit is onderdeel van het Oranjecomité.