Koningsdag

Oranjecomité

Heeswijk-Dinther

     www.oranjecomite-heeswijkdinther.nl

Koningsdag 2018

Koningsdag, wellicht de meest bekende activiteit welke door het Oranjecomité wordt georganiseerd. Op 27 april is er altijd een uitgebreid programma. Om 9.30u is er dit jaar alleen in de  Heilige Willibrorduskerk in Heeswijk een dienst. Om 10.00u wordt er vanaf zowel de Sint Servatiuskerk in Dinther en de Heilige Willibrorduskerk in Heeswijk vertrokken met de gildes, de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord en Harmonie Sint Servaes naar Plein 1969, gevolgd door een bonte stoet van versierde fietsen en andere voertuigen. Hier vindt vervolgens de aubade plaats.

’s Middags is er een spelprogramma voor kinderen, een vrijmarkt voor en door kinderen en voor de volwassenen wordt een fietstocht georganiseerd. U kunt natuurlijk ook een drankje op het terras komen doen, waar diverse blaaskapellen hun opwachting maken. Voor de jongeren die van actie en uitdaging houden, organiseren wij samen met Stichting Ranja een survivaltocht door het Aa-dal. De avond voor koningsdag staat er, net als vorig jaar, een feesttent waar dit jaar de band Tilt zijn opwachting zal maken.

Heeswijk en Dinther samen

Waar het eerst nog in Heeswijk en Dinther afzonderlijk georganiseerd werd, heeft in 2010 Koninginnedag op één locatie plaatsgevonden. Ook dit jaar zal alles weer rond plein 1969 plaats vinden.